torsdag 11. september 2014

Pesto

Jeg har fått dilla på 
pasta med pesto
i sommer.

Her kommer oppskriften jeg bruker:

1 potte frisk basilikum
60 g ristede pinjekjerner
(1 fedd hvitløk)
60 g reven parmesan
olivenolje


Napp av bladene på basilikumurten,
skyll og la renne av.
Jeg bruker salatslynga 
for å få av mest mulig vann.


Bruk stavmikser for å blande.


Begynn å mikse pinjekjernene,
om du vil ha hvitløk 
tar du den i sammen med de.
Når dette har blitt en bløt masse
ha i basilikumbladene
og en klunk olivenolje,
miks dette sammen.
Ha i parmesanen
og bland godt med stavmikseren.


Om du lager mer enn du behøver
kan du fryse ned og ha til en annen gang.
Denne oppskriften passer til ca 500 g pasta.

 Kok pastaen som anvist på pakka.

Beregn større kjele enn meg,
dette gikk bra når den ble myk altså ;)


Hell av vannet på pastaen,
jeg bruker dørslag.
Ha pastaen i en bolle eller i kjelen.
Bland pestoen med pastaen.


Det blir ekstra godt med stekt
kyllingfile til.
Og så liker jeg godt rukula og
avokado til,
men ikke alltid en husker alt når en er i butikken :)


Velbekomme! 
- AC

1 kommentar:

  1. Haha, må le litt av den pastagryten din;D
    Pesto og pasta er en uslåelig kombinasjon. Jeg synes det er utrolig godt på godt brød også, sammen med spekeskinke og brie - mmm:) Jeg skal jammen prøve din oppskrift, det begynner å bli en stund siden sist jeg har laget selv men det er jo fryktelig enkelt når man først setter i gang - så takk for oppskriften:)

    Ønsker deg en god ny uke,
    klem til deg:)

    SvarSlett

Jeg blir så glad for akkurat DIN kommentar :)