var bestillinga til middag
da Tobias kunne velge bursdagsmiddag i går.
Siden vi skulle ha et par gjester
dobla jeg oppskriften,
og det gikk helt fint.
Så bildene under her er med dobbel oppskrift.
Skill eggeplommer og eggehvitter
Smelt smør, rør inn mel og spe med melk, ha i salt
La den hvite sausen småkoke i 3 minutter
rør ofte så den ikke brenner seg
rør ofte så den ikke brenner seg
Avkjøl sausen,
gjerne i kaldt vann i vasken
Rør eggeplommene inn i den avkjølte sausen
Bland inn reven ost
Stivpisk eggehvittene
Vend de stivpiskede eggehvittene og ostesausen sammen
- forsiktig!
Ha alt i en smurt ildfast form
Stekes på nederste rille
på 180 - 200 grader i ca 1 time
(avhengig av ovn)
Pass på når den får en gylden farge,
ofte ved halvgått tid,
legg da over aluminiumsfolie
og stek videre
Serveres rett fra ovnen,
gjerne med salat
og godt brød/ loff /hvitløksbrød til
Velbekomme!
- AC
Ser kjempegodt ut:) Jeg har aldri prøvd eller smakt dette før......Ha en fin og solrik uke, søte deg:) Stor klem Ann Elin
SvarSlettNam.. det så jammen godt ut:) hyggelig med livstegn og kommentar på blogg. Lite av det for tiden og jammen e æ blitt sløv selv:) Ja har fått nye stoler og e superfornøyd! Ha en super kveld
SvarSlettJeg har aldri laget suffle, har liksom fått det for meg at det er forferdelig vanskelig og noe jeg ikke bør prøve meg på! Men det er jo veldig godt da:)
SvarSlettHåper dere har fine dager,
varm klem:)