onsdag 16. november 2011

Filosofibøker for barn

En kan få med seg litt av å se på God morgen Norge. I dag var filosof og forfatter Einar Øverenget der og snakket om sin nyeste filosofibok for barn.

Sokrates og pappa tar seg tid


"Dette er en frittstående oppfølger til "Sokrates og pappa". Einar Øverenget skriver korte, enkle hverdagsdialoger mellom lille Sokrates og pappa. For eksempel om hva er tid? Og hvem eier den egentlig? Er minner en måte å reise på? Barn tenker - mye, annerledes og klokt. Til tider kan det være utfordrende for de voksne å møte barnas filosofiske betraktninger. Med bøkene om Sokrates og faren hans har Einar Øverenget skapt et enestående utgangspunkt for gode og viktige samtaler om temaer vi alle er opptatt av.
Boken er morsomt illustrert av Øyvind Torseter."Her kan du se kapittelet om "Å lære å lære"Og når jeg gikk inn på Aschehoug & co sine sider fant jeg den første barneboka hans om filosofi også:


"Sokrates og pappa snakker mye sammen. Om sandkornets innside. Om hvor snømannen er om sommeren - er snømannen veldig alene da? De snakker om tyngdekraft, og om hvordan ting og tanker forandrer seg når vi ser på dem fra ulike sider.

"Sokrates og pappa" er Einar Øverengets første bok for barn og er en liten filosofibok som egner seg til høytlesning og samtale. Den er illustrert av Øyvind Torseter, som fikk Kirke- og undervisningsdepartementets bildebokpris 2008."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg blir så glad for akkurat DIN kommentar :)