Jeg har vært så heldig å få
mange epler av en god kollega.
Og da fikk jeg lyst å prøve meg på
å lage eplesaft/ eplejus.
Oppskrift
5 liter vann
5 liter epler
2 ss sitronsyre
1 ts atamon
Ca 500 g sukker
Ha 5 liter kaldt vann i en 10 liters bøtte.
Tilsett sitronsyre og atamon.
Ha i vaskede, oppdelte epler til bøtta er full.
Du trenger ikke skrelle og rense eplene
annet enn å skjære bort om noe er dårlig,
og dele i båter.
La det stå tildekket i 3 døgn.
Bruk en saftsil for å sile safta.
Rør inn sukker.
Eller gjør som meg,
la en ivrig 7-åring ta den jobben :)
Hell safta på flasker.
Jeg brukte trakt for å slippe søl.
Gjerne plastflasker da det er greit å fryse ned
det du ikke skal bruke første uka.
Flaskene jeg har brukt her er smoothieflasker.
(Har lagd to omganger til der jeg brukte brusflasker)
Her har jeg brukt en Dymo merkemaskin
fra Clas Ohlson til merkelappene.
Dette var kjempelett
- og det ble kjempegodt!!!
Tusen takk for alle koselige kommentarer
og stemmer til bidraget mitt
i månedens utfordring hos Nib :)
Fin helg til deg!
- AC
Nam. eplesaft er deilig, får minner fra bestemor som alltid syltet og laget god saft som var plassert i sitt gamle skap nede i kjelleren:) kan kjenne lukten. Takk, for at du deler oppskriften. GOD HELG! Klem Ann Elin
SvarSlettHerlig!!
SvarSlettOg så lurt og helle de i små plastflasker for frysing:)
Da har man jo kald eplesaft når det er lunsj på skolen/barnehagen da:))
Ha en fin fin lørdag:)
Så flinke du er og kan tenke meg dei smakte kjempegodt:)
SvarSlettØnsker deg ein fin kveld!
Klem fra Lillian
Ååå så godt dette så ut! Så flink du er!:)
SvarSlettØnsker deg en fin ny uke,
Klemmer fra Jatte♥
Hei :-) Dette så jo utrolig deilig ut. Beundrer evnen til å sette igang med safting. Så tipp topp at du kan inspirere meg (som er mindre kreativ på det området) :-)
SvarSlettHåper du får en fin mandagskveld.
Klem fra Monica.